Det var länge satt i Tyskland att i termer av sportbetting licenser slutligen gör något. Alla tecken var “gröna”, eftersom det ursprungligen var planerat att

påskynda priset. Fläktarna i sportspelet hoppade naturligtvis att de snart skulle kunna satsa lagligt online – med licensierade leverantörer som står under regeringens vaksamhet. Men planen blev helt enkelt kastad av Hessiens förvaltningsdomstol över högen. Domen säger att det inte måste finnas någon acceleration. Den tidigare dom som utfärdats vid förvaltningsdomstolen i Wiesbaden är således ogiltig. Konkurrenskraftiga fans är besvikna, eftersom ämnet återigen är obskilt, och ännu en gång kan ingen säga om licensiering kommer att inträffa någon gång. I själva verket skulle enligt domen från Wiesbaden endast tre månader ha varit tillräckligt för att fatta beslut för operatörer eller mot ansökningarna. Inrikesministeriet är nöjd med det nya beslutet, för nu kan det göra vad den har gjort hittills: Ta din tid – och så länge du vill.

Domstolen argumenterar nu

Om inte de europeiska domstolarna snart börjar arbeta för en rättvis behandling av dem som fortfarande väntar på att fatta beslut, kommer det förmodligen inte att bli licensierat i år. I början av nästa år kan man förvänta sig att inrikesministeriet sitter på sitt säte och gör vad det borde ha gjort sedan 2012: Dra klara linjer och ge operatörerna en chans som uppfyller alla kriterier. Oddset var inblandad i förfarandet vid Hessian Administrative Court. Detta företag motverkades av inrikesministeriet av Hesse. Egentligen spelar det ingen roll för Oddset om priset accelereras eller inte. Företaget var bara intresserad av att fortsätta erbjuda satsningar tills det kom till en slutlig avräkning. Den välkända bookmakern hoppades på ett undantag, på grund av att licensen beror mycket på. Domstolen bestämde sig för konkurrenterna, som kan ha en nackdel jämfört med Oddset. Denna operatör har äntligen inte fått någon övergångslicens – i rättvisa.

Inga licenser i sikte före 2015

Förvaltningsdomstolens dom gick ännu längre, eftersom Oddset enligt hans åsikt inte har rätt att bevilja en licens alls. Viktiga kriterier skulle inte vara uppfyllda, konceptet som sådant är knappast som det ges. För företaget uttalandet var verkligen ingen anledning att glädjas, för även om Oddset anses monopol i Tyskland, knappast uppfyller det kriterier som faktiskt obligatoriskt, att ens ha en chans att de eftertraktade medgivanden i processen. De villkor som ministeriet ställer in är väldigt mycket inriktat på spelarskydd och är framförallt inriktat på skydd av minderåriga. I slutändan gör inte Oddset tillräckligt för att binda in här. Ett användbart koncept är uppenbarligen inte tillgängligt. Det sista ordet är säkert inte talat i det här fallet, men du bör göra vadslagning leverantör tankar om varför förpliktelserna inte respekteras och villkor helt enkelt ignoreras. Om du tittar på de senaste kriterierna, borde Oddset teoretiskt sluta erbjuda sina spel idag.

Oddset har dåliga kort

Bara för att speloperatör som hör till monopol lotteri, kan han gå på glatt tills ett slutligt beslut och förhoppningsvis överhängande beviljandet av licenser. Hittills har ingen vågat visa sina misstag mot Oddset. Domstolen ville emellertid inte dölja vad som hade sagts för länge sedan. Kanske kommer det snart inte mer av denna verksamhet, eftersom det i slutändan måste alla parter följa villkoren för att få poäng i urvalsprocessen för licenser som förmodligen fortfarande måste vänta i minst ett år.